انواع بکهو
لودرهای زیادی در جهان صنعت وجود دارند و کاربردهای زیادی در حوزههای مختلفی دارند که شاید بیشترین کاربرد آنها در معادن و یا در جابهجایی اجسام سنگین باشد. واژه لودر در حقیقت به معنای حملکننده است که گاهی آن را ترکاتور جامدار نیز مینامند. انواع لودرها در پروژههای صنعتی و ساختوساز مورد استفاده قرار میگیرند و برای استفاده از آنها نیاز است که آشنایی کامل با انواع آن را داشته باشید تا از هرکدام بسته به نیاز خود در انواع بکهو استفاده کنید. در مقاله قبلی از آرمان لودر با سه گروه از پرطرفدارترین لودرها آشنا شدید؛ در این مقاله سعی میکنیم شما را با چند نوع دیگر از لودرها آشنا کنیم. شاید این لودرها کمکاربردتر از دیگران باشند اما مطمئن باشید در جای خود بسیار ضروری و مورد نیاز هستند.
لودر بابکت
نام بابکت از روی نوعی گربه وحشی که در جنگلهای آمریکا شمالی زندگی میکرد و از لحاظ چابکی و سرسختی در انواع بکهو و آشنایی با انواع بکهو شباهت زیادی به این نوع لودرها داشت گرفته شده است. لودر بابکت عمدتاً مناسب برای عملیاتهای کوچک است و خود آن هم جثه بسیار کوچکی دارد که این لودر را به یک ماشین خاص تبدیل کرده است. لودرهای بابکت معمولاً خودروهای چهارچرخ هستند که چرخهای جلو و عقب در هر طرف به صورت مکانیکی به یکدیگر متصل شدهاند تا با سرعت یکسان بچرخند و چرخهای محرک سمت چپ میتوانند مستقل از چرخهای محرک سمت راست حرکت داده شوند. این امر با دو انتقال مجزا صورت میگیرد که یک کنترل برای چرخهای چپ و یکی برای چرخهای سمت راست وجود دارد. جالب است بدانید که نسخههای اولیه لودرهای بابکت از درایوهای کلاچ جلو و عقب استفاده میکردند. تقریباً تمام فرمانهای اسکیدمدرن که از اواسط دهه 1970 طراحی و ساخته شدهاند، از دو گیربکس هیدرواستاتیک جداگانه (به عبارتی یکی برای سمت چپ و دیگری برای سمت راست) استفاده میکنند.
در بابکتها چرخها معمولاً مکانیزم فرماندهی جداگانهای ندارند، چرخش با فرمان دیفرانسیل انجام میشود که در آن هر جفت از چرخهای چپ و راست با سرعتهای متفاوتی کار میکنند و ماشین با لغزش یا کشیدن چرخهای دیگر در جهت ثابت خود، روی زمین میچرخد. لودرهای بابکت با حرکت چرخهای یک سمت به جلو و همزمان با حرکت چرخهای مخالف در جهت معکوس، قادر به چرخش با شعاع صفر هستند. این قابلیت که “چرخش صفر” نام دارد (که ماشین میتواند در طول خود بچرخد) بابکتها را بسیار پرکاربرد و مفید برای کارهایی میکند که به یک لودر کوچک، قدرتمند و چابک یا لودری برای حمل ابزار در مناطق کاری با فضای محدود نیاز دارند.
ساختار بدنهی بسیار سفت و سخت به همراه یاتاقانهای چرخ قوی، مانع از آسیب رساندن نیروهای پیچشی ناشی از حرکت کششی به دستگاه میشود؛ همانند انواع بکهو ماشینهای صنعتی دیگر، اصطکاک زیاد بین لودر با زمین که ایجاد میشود، میتواند سطوح نرم یا شکننده جاده را خراب کند.
تله لودر
تله لودرها یا انواع بکهو نیز گروهی دیگر از لودرها میباشند که به علت داشتن یک بازوی بلند تلسکوپی شهرت دارند که کارایی بسزایی در موارد مختلف دارد. در حوزه صنعت، متداولترین اتصال برای تله لودر، چنگالهای پالت و رایجترین کاربرد آن، جابهجایی بارها به مکانهایی است که برای لیفتراک معمولی غیرقابل دسترس هستند؛ به عنوان مثال، تله لودرها این توانایی را دارند که محمولههای پالت شده را از داخل یک تریلر خارج کنند و یا بارها را روی پشت بامها و سایر مکانهای مرتفع قرار دهند.
لودر زیرزمینی
این نوع لودرها یا انواع بکهو مختص مسیرهایی هستند که در آنها با محدودیت ارتفاع روبهرو هستیم. انواع زیادی از لودرهای زیرزمینی وجود دارند که بدون سرنشین حرکت میکنند و از طریق کنترل از راه دور آنها را حرکت میدهند. لودرهای زیرزمینی مناسب برای حمل بار، حمل و نقل و تخلیه هستند اما جالب است که بدانید این دسته از لودرها برای انجام سختترین کارهای استخراج سنگهای سخت توسعه یافته و مجهز شدهاند. لودرهای زیرزمینی فوقالعاده سازنده و کاربردی هستند، به عنوان مثال بیش از 75 درصد از معادن فلزی زیرزمینی جهان از این لودرها برای تخلیه گلولای حفاریهای خود استفاده میکنند. لودرهای زیرزمینی دارای موتورهای قدرتمند، فناوری پیشرفته، محورهای سیارهای سنگین، چهار چرخ متحرک، فرمان مفصلی و کنترلهای ارگونومیک هستند.
پروفیل باریکتر و کوتاهتری که در ساختار بدنه لودرهای زیرزمینی به کار رفته است آنها را برای کاربردهای زیرزمینی در محیطهایی که ارتفاع و عرض محدودی دارند مناسبتر میکند. از آنجایی که طول در یک تونل دارای محدودیت نیست، لودرهای زیرزمینی با طول کافی طراحی شدهاند. طول این لودرها، توزیع وزن بین محورها را بهبود میبخشد و ظرفیت سطل را نیز افزایش میدهد. همچنین در انواع بکهو ساختار دو قسمتی که همراه با مفصل مرکزی به حرکت و مانورپذیری کمک میکند بسیار مثمرثمر بوده است. لازم به ذکر است که در معدن محدودیتهایی برای جابهجایی تجهیزات سنگین وجود دارد و به همین خاطر این لودرها باید در حین کاربردی بودن از نظر توانایی جابهجایی در معدن نیز مفید باشند.
لودر معدن یا لودر خاک بر سر
لودر معدن که آن را با نامهای لودر خاک بر سر و یا لودر سنگ معدن نیز میشناسند، درحقیقت ماشینی است که به منظور حملونقل سنگهای بزرگ در معادن سنگ از آنها استفاده میشود. در حوزه صنعت و معدن، لودر معدن یکی از پرکاربردیترین مواردی است که به کار گرفته میشود و در اکثر معادن دیده میشود. این لودر به علت انعطافپذیری بالایی که دارد میتواند با یک تغییر مکان و تغییر بیل کارهای زیادی را انجام دهد؛ جالب است بدانید که لودرهای معدن انواع زیادی دارند که هر یک از آنها کاربردهای زیادی دارند که در حوزههای تخصصیتر مورد استفاده قرار میگیرند.
لودر بیلگردان
لودرهای بیلگردان یا انواع بکهو بیل گردان این قابلیت را دارند که جام خود را به طرفین بچرخانند. این نوع از لودرها اغلب برای مسیرهای باریک که نیاز به قدرت حرکت بیشتری دارند و فضایی برای چرخش کامل لودر نیست، استفاده میشوند. لودرهای سوئینگ یا بیلگردان با راندمان و سرعت عمل بالا، عملکرد عالی را در تمام بخشهای ساختمانی ارائه میدهند. رانندگی همزمان، مانور و چرخش 180 درجه از ویژگیهای بارز این دسته از لودرها است. همانطور که از نام آنها میتوان حدس زد، این لودرها قابلیت زیادی در زاویه چرخشی بیل خود دارند.
در این مقاله نیز به معرفی گروهی دیگر انواع لودرهایی که در صنعت مورد استفاده قرار میگیرند، پرداختیم. امیدواریم که با مطالب ارائه شده بتوانیم کمک شایانی به مخاطبین خود کرده باشیم.
اگر به دنبال مطالعه نکات کلی و تخصصی در مورد لودرها هستید حتماً به وبلاگ ما از سایت آرمان لودر سر بزنید!
همچنین اگر قصد خرید لودر دارید حتماً سری به محصولات آرمان لودر سر بزنید.